Monstera

365,00DKK

Højde 55-60-cm

Med potte og underfad

0,00DKK
  • Tilvalg pris: 0,00DKK
  • Produkt pris: 365,00DKK
  • Total: 0,00DKK

Monstera: grøn plante med finurlige, hullede blade

Monstera er en planteslægt med omkring 50 arter, der oprindeligt stammer fra de tropiske egne af Nord- og Sydamerika. Slægtens latinske navn kommer af ordet monstrøs, og er en henvisning til planternes unikke, hullede blade.

Planten vokser naturligt i tropiske regnskove, hvor den har evnen til at klatre op ad træer og blive utroligt høj. Den bliver ikke ligeså høj herhjemme, men med årene kan en sund Monstera godt blive flere meter høj.

Monstera er blevet uhyre populær igen på grund af dens store, flotte blade med de finurlige huller. Planterne er utroligt dekorative, og ikke to blade er ens.

Hvorfor har Monstera huller i bladene?

Forskere har også spekuleret over dette, og de er kommet frem til to forskellige teorier, der kan forklare plantens huller i bladende.

Den første teori går på, at hullerne i bladene maksimerer plantens overfladeareal, hvilket gør, at den kan optage mere sollys på bunden af regnskoven.

Den anden teori går på, at hullerne i bladende gør planten mere hårdfør overfor regnskovens tropiske regnskyl, da vandet ikke samler sig på bladene og tynger eller ødelægger planten.

Pris

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Monstera”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *